Shoppa hårvård hållbart? Här finns alternativen för dig   

Vi lever i en tid där hållbarhet är ett ord på mångas läppar; hur gör vi för att bidra till en hållbar värld och en friskare planet? Den här är en fråga som hårdvårdsmärket Paul Mitchell tar på största allvar och som genomsyrar alla beslut de tar. När du handlar produkter från dem kan du känna dig trygg med att du gör ett hållbart val och dessutom får du ett friskt hår på köpet.

För 40 år sedan när frisören Paul Mitchell och John Paul DeJoria grundade sitt hårvårdföretag ville de skapa produkter som gjorde det lättare för både frisörer och kunder att styla och vårda sitt hår. I dag har verksamheten växt till ett globalt ledande hårvårdsbolag och med den rollen tar de sitt ansvar. Därför samarbetar de med flera välgörenhetsorganisationer, däribland Reforest Action som jobbar för att återställa våra ekosystem.

– För varje såld förpackning av Tea Tree-serien planteras ett träd, det innebär ett träd till som kan fånga upp koldioxid och skapa nytt syre, säger Susanna Björklund, Brand Manager på Paul Mitchell Sverige.

I Tea Tree-serien finns produkter som passar för alla typer av hår. De piggar upp och ger lyster och finns med dofter som lavendel och citron – helt klart dofter som gör hårtvätten lite roligare.

Nyfiken på Tea Tree-serien? Klicka här

Cruelty Free sedan start
Ända sedan Paul Mitchells grundades 1980 har produkterna varit Cruelty Free och aldrig testats på djur. I dag en självklarhet, men på den tiden låg de i framkant.

– Det var först 2013 som det blev förbjudet att testa produkter på djur inom skönhetsbranschen, förklarar Susanna Björklund.

En stor majoritet av Paul Mitchells produkter är även veganska. Välj mellan ett återfuktade schampo med oliv och vete, en hårspray för extra stadga, en hårolja ur serien Awapuhi Wild Ginger som motverkar friss – och mycket, mycket mer.

– Alla våra produkter går att köpa på Nordicfeel.se, även de tänker mycket på hållbarhet och har bland annat FSC-märkta kartonger som är närproducerade och miljövänliga. Kartongerna anpassas i storlek efter produkterna så man inte tar upp större plats i lastbilarna än nödvändigt, på så sätt sparar de 300 leveranslastbilar per år, säger Susanna Björklund.

Just nu får du som läsare med koden PAUL15, 15% på hela Paul Mitchells sortiment hos Nordicfeel.se*

Här kan du spana in Paul Mitchells breda sortiment

Ett steg längre med Clean Beauty
Nyligen lanserade Paul Mitchell deras mest klimatsmarta hårdvårdsserie hittills – Clean Beauty.

– Vi har länge på Paul Mitchell haft nedbrytbara förpackningar, men med de bio-baserade Clean Beauty förpackningarna som till 90 procent består av sockerrör hindrar vi till och med koldioxidutsläpp, säger Susanna Björklund och fortsätter:

– För varje ton av Paul Mitchell Clean Beauty förpackningar som produceras, förhindras tre ton av koldioxid att komma ut i atmosfären.

Det här är möjligt tack vare sockerrören som odlas under kontrollerade former och fångar upp koldioxiden. I serien kan du välja mellan fyra olika produktkategorier: Everyday, som passar för alla olika hårtyper, Hydrate, som tillför fukt till ett torrt hår, Smooth för ett frissigt och grovt hår och Repair som är perfekt för dig med ett skadat och skört hår, som behöver återbyggas.

– Alla våra produkter går att kombinera efter det behovet just ditt hår har, kanske vill du ha ett volymgivande schampo och ett återfuktade balsam till exempel, avslutar Susanna Björklund.

*Koden PAUL15 är giltig fram till 7/6 


Miljötänkandet är en hörnsten i John Paul Mitchell Systems företagsfilosofi. Policyn mot djurförsök är sträng. Den gäller såväl för de färdiga produkterna som för det råmaterial som används.

Varje år doneras miljontals dollar till organisationer som arbetar med hälso- och socialvård, miljövård, barn i tredje världen etc. För att främja en aktiv livsstil sponsrar företaget året om sporter som snowboard, skidor, skating och windsurfing.

Handla professionell hårvård till ett förmånligt pris på nordicfeel.se

Paul Mitchell – professionell hårvård för en bättre värld

Paul Mitchell Förr handlade de flesta sina hårprodukter i den lokala matbutiken, men idag är utbudet mycket större än så och det kan vara svårt att göra rätt väl i produktdjungeln. Med Paul Mitchell kan du känna dig trygg; här hittar du vegansk hårvård som varit Cruelty Free sedan start. Gör skillnad för ditt hår, och för planeten.

Hårvårdsprodukterna som har varit reko sedan start

Paul Mitchell Veganskt, cruelty free, och till och med glutenfritt är lika med Paul Mitchells hårvårdsprodukter. Hårvårdsföretaget som inte bara vill göra vårt hår friskt och vackert, utan även den värld vi lever i. Ända sedan start, innan det ens blev lag på att skönhetsprodukter inte får testas på djur har varumärket varit cruelty free och deras handlingar för en bättre värld blir fler för varje år som går. Så här funkar deras hårvård för dig och världen.