Paul Mitchell – professionell hårvård för en bättre värld

Förr handlade de flesta sina hårprodukter i den lokala matbutiken, men idag är utbudet mycket större än så och det kan vara svårt att göra rätt väl i produktdjungeln. Med Paul Mitchell kan du känna dig trygg; här hittar du vegansk hårvård som varit Cruelty Free sedan start. Gör skillnad för ditt hår, och för planeten.

År 1980 när Paul Mitchell grundades ville de skapa produkter som gjorde det lättare för både frisörer och kunder att styla och vårda sitt hår. Redan då var deras produkter Cruelty Free, och har aldrig testats på djur. Något det först blev lag på år 2013. I dag har verksamheten växt till ett globalt ledande hårvårdsbolag och deras handlingar för en bättre värld blir fler för varje år som går. De samarbetar med flera välgörenhetsorganisationer, däribland Reforest Action som jobbar för att återställa våra ekosystem.

– För varje såld produkt ur vår Tea Tree-serie, en djupt rengörande serie, planteras ett träd, säger Susanna Björklund, Brand Manager på Paul Mitchell.

Utforska Tea Tree -serien här!

Utöver de skänker de en förutbestämd summa som går till ett flertal välgörenhetsorganisationer som arbetar med hälso-, miljö- och socialvård.

– Vi stöttar till exempel en organisation som är ute på havet för att stoppa illegalt fiske.

Hitta serien för just ditt hår
Paul Mitchell erbjuder hårvård för varenda hårtyp och behov. Kanske vill du framhäva dina lockar, motverka friss, eller ha extra volym och lyster? Alternativen är många; du kan till exempel skydda ditt hår mot värme med Exklusiva HeatCTRL-teknologin i Neuro-serien, ge ditt hår en extra boost och volym med Extra Body-serien eller bevara din nya hårfärg med Color Protect-serien.

Oavsett om du har torrt, fett, tunt eller färgat hår finns det en serie som passar för just din hårtyp. Utforska bland veganska ingredienser som marulaolja, ingefära och lavendel, vete och oliv, bara för att nämna några.


Miljötänkandet är en hörnsten i John Paul Mitchell Systems företagsfilosofi. Policyn mot djurförsök är sträng. Den gäller såväl för de färdiga produkterna som för det råmaterial som används.

Varje år doneras miljontals dollar till organisationer som arbetar med hälso- och socialvård, miljövård, barn i tredje världen etc. För att främja en aktiv livsstil sponsrar företaget året om sporter som snowboard, skidor, skating och windsurfing.

Handla professionell hårvård till ett förmånligt pris på Parfymonline.se

Hårvårdsprodukterna som har varit reko sedan start

Paul Mitchell Veganskt, cruelty free, och till och med glutenfritt är lika med Paul Mitchells hårvårdsprodukter. Hårvårdsföretaget som inte bara vill göra vårt hår friskt och vackert, utan även den värld vi lever i. Ända sedan start, innan det ens blev lag på att skönhetsprodukter inte får testas på djur har varumärket varit cruelty free och deras handlingar för en bättre värld blir fler för varje år som går. Så här funkar deras hårvård för dig och världen.

Shoppa hårvård hållbart? Här finns alternativen för dig

Paul Mitchell Vi lever i en tid där hållbarhet är ett ord på mångas läppar; hur gör vi för att bidra till en hållbar värld och en friskare planet? Den här är en fråga som hårdvårdsmärket Paul Mitchell tar på största allvar och som genomsyrar alla beslut de tar. När du handlar produkter från dem kan du känna dig trygg med att du gör ett hållbart val och dessutom får du ett friskt hår på köpet.