Hårvårdsprodukterna som har varit
reko sedan start

Veganskt, Cruelty Free, och till och med glutenfritt är lika med Paul Mitchells hårvårdsprodukter. Hårvårdsföretaget som inte bara vill göra vårt hår friskt och vackert, utan även den värld vi lever i. Ända sedan start, innan det ens blev lag på att skönhetsprodukter inte får testas på djur har varumärket varit cruelty free och deras handlingar för en bättre värld blir fler för varje år som går. Så här funkar deras hårvård för dig och världen.

Det finns oändligt mycket skönhetsprodukter i dag och att välja rätt både för dina behov, och för djur, natur, och människa kan vara svårt. På en schampoflaska kanske det står "Cruelty Free" med stor text, men vad vet vi om produkterna egentligen?

– Det finns ett dilemma i att efter lagen om att inte få testa produkter på djur som kom 2013  marknadsför sig alla som Cruelty Free. Men hur såg det ut innan 2013? Vad är det för typ av företag egentligen? Därför tycker jag det är viktigt att belysa att vi har varit Cruelty Free sedan dagen vi grundades år 1980, säger Susanna Björklund, Brand Manager på Paul Mitchell Sverige.

Nyfiken på deras produkter? Spana in dem här!

Schysst sortiment på flera plan – vilken produkt passar dig?
Paul Mitchell erbjuder hårvård för varenda hårtyp och behov. Kanske vill du framhäva dina lockar, motverka friss, eller ha extra volym och lyster? Alternativen är många; du kan till exempel skydda ditt hår mot värme med Exklusiva HeatCTRL-teknologin i Neuro-serien, ge ditt hår en extra boost och volym med Extra Body-serien eller rengöra på djupet med Tea Tree-serien.

Hos Bangerhead kan du enkelt sortera mellan olika serier, hårtyp, ingredienser och önskemål för att hitta just den hårvård som passar dig.

Hitta perfekta hårvården för dig här!

Oavsett vilken produkt du väljer bidrar det till Paul Mitchells arbete för en bättre värld. Bolaget samarbetar nämligen med flera välgörenhetsorganisationer och varje månad skänker de en förutbestämd summa som går till respektive organisation. Organisationer som arbetar med hälso-, miljö- och socialvård.

– Vi stöttar till exempel en organisation som är ute på havet för att stoppa illegalt fiske. Vi planterar även ett träd för varje såld Tea Tree produkt, ett samarbete med Reforest Action som jobbar för att återställa ekosystemen, säger Susanna Björklund och fortsätter:

– Vi vill vara mer än riktigt bra hårvård. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad.


Miljötänkandet är en hörnsten i John Paul Mitchell Systems företagsfilosofi. Policyn mot djurförsök är sträng. Den gäller såväl för de färdiga produkterna som för det råmaterial som används.

Varje år doneras miljontals dollar till organisationer som arbetar med hälso- och socialvård, miljövård, barn i tredje världen etc. För att främja en aktiv livsstil sponsrar företaget året om sporter som snowboard, skidor, skating och windsurfing.

Handla professionell hårvård till ett förmånligt pris på bangerhead.se/paul-mitchell

Paul Mitchell – professionell hårvård för en bättre värld

Paul Mitchell Förr handlade de flesta sina hårprodukter i den lokala matbutiken, men idag är utbudet mycket större än så och det kan vara svårt att göra rätt väl i produktdjungeln. Med Paul Mitchell kan du känna dig trygg; här hittar du vegansk hårvård som varit Cruelty Free sedan start. Gör skillnad för ditt hår, och för planeten.

Shoppa hårvård hållbart? Här finns alternativen för dig

Paul Mitchell Vi lever i en tid där hållbarhet är ett ord på mångas läppar; hur gör vi för att bidra till en hållbar värld och en friskare planet? Den här är en fråga som hårdvårdsmärket Paul Mitchell tar på största allvar och som genomsyrar alla beslut de tar. När du handlar produkter från dem kan du känna dig trygg med att du gör ett hållbart val och dessutom får du ett friskt hår på köpet.