Premiär för ny klimatsmart hårvårdserie – Clean Beauty

Paul Mitchell har länge varit drivande i att skapa en schysst skönhetsbransch med hållbara hårvårdsprodukter för ditt hår, men även för vår planet. Nu har de tagit utvecklingen till en ytterligare nivå med deras nya produktserie Clean Beauty. 

– För varje ton av Paul Mitchell Clean Beauty förpackningar som produceras, förhindras tre ton av koldioxid att komma ut i atmosfären, berättar Susanna Björklund, Brand Manager på Paul Mitchell Sverige.

För 40 år sedan när Paul Mitchell grundades, ville frisörerna Paul Mitchell och John Paul DeJoria skapa produkter som gjorde det lättare för både frisörer och kunder att styla och vårda sitt hår. I dag har verksamheten växt till ett globalt ledande hårvårdsbolag, och med den rollen vill de ta sitt ansvar. Därför samarbetar de med flera välgörenhetsorganisationer, däribland Reforest Action som jobbar för att återställa våra ekosystem, samt jobbar aktivt med att minska sitt eget klimatavtryck. Det var i avstamp ur detta som serien Clean Beauty togs fram.

– Vi har länge på Paul Mitchell haft nedbrytbara förpackningar, men det här är ett helt nytt tänk, med våra bio-baserade förpackningar som till 90 procent består av sockerrör hindrar vi koldioxidutsläpp, säger Susanna Björklund.

Så här sparar förpackningarna koldioxid
När man producerar Clean Beautys förpackningar görs det endast med förnybar energi och etanol för att undvika koldioxidutsläpp. För varje ton av förpackningar som produceras, förhindras dessutom tre ton av koldioxidutsläpp. Det på grund av att sockerrören som används till bio-förpackningarna fångar upp koldioxid i Brasilien där de odlas.

– Sockerrören från Brasilien är ansvarsfullt skördade under kontrollerade former. Även våra ingredienser i produkten är etiskt odlade, med schyssta förhållanden.

 

Vilka ingredienser är bäst för ditt hår?
Clean Beauty serien kommer i fyra olika kategorier för olika sorters hår:

  • Everyday, som innehåller arganolja och aloe vera, och passar för alla olika hårtyper.
  • Hydrate, som innehåller oliv och vete och tillför fukt till ett torrt hår.
  • Smooth, som innehåller mandelolja och hyaluronsyra och funkar fint på ett frissigt och grovt hår.
  • Repair, som innehåller amaranth extrakt och ärtproteiner, perfekt för dig med ett skadat och skört hår som behöver återbyggas.

– Det går utmärkt att variera produkterna om man till exempel vill ha ett återfuktande schampo men ett balsam för skadat hår.

Här hittar du den nya klimatsmarta hårvårdserien
Paul Mitchell erbjuder hårvård av frisörer, för frisörer, men vi kan även på hemmaplan använda oss av deras professionella hårvård.

– Vi har endast återförsäljare som driver frisörverksamhet, däribland Bangerhead som levererar skönhetsprodukter till hela Sverige.

Hos Bangerhead hittar du över 25 000 populära skönhetsprodukter, och nu även Paul Mitchells nya serie Clean Beauty. Hos dem kan du även konsultera ett team av skönhetsexperter som hjälper dig skräddarsy just din hårvårdsrutin.

– De erbjuder dessutom alltid en klimatkompenserad hemleverans, vilket vi självfallet stöttar, avslutar Susanna Björklund.


Miljötänkandet är en hörnsten i John Paul Mitchell Systems företagsfilosofi. Policyn mot djurförsök är sträng. Den gäller såväl för de färdiga produkterna som för det råmaterial som används.

Varje år doneras miljontals dollar till organisationer som arbetar med hälso- och socialvård, miljövård, barn i tredje världen etc. För att främja en aktiv livsstil sponsrar företaget året om sporter som snowboard, skidor, skating och windsurfing.

Handla professionell hårvård till ett förmånligt pris på bangerhead.se/paul-mitchell

Paul Mitchell – professionell hårvård för en bättre värld

Paul Mitchell Förr handlade de flesta sina hårprodukter i den lokala matbutiken, men idag är utbudet mycket större än så och det kan vara svårt att göra rätt väl i produktdjungeln. Med Paul Mitchell kan du känna dig trygg; här hittar du vegansk hårvård som varit Cruelty Free sedan start. Gör skillnad för ditt hår, och för planeten.

Hårvårdsprodukterna som har varit reko sedan start

Paul Mitchell Veganskt, cruelty free, och till och med glutenfritt är lika med Paul Mitchells hårvårdsprodukter. Hårvårdsföretaget som inte bara vill göra vårt hår friskt och vackert, utan även den värld vi lever i. Ända sedan start, innan det ens blev lag på att skönhetsprodukter inte får testas på djur har varumärket varit cruelty free och deras handlingar för en bättre värld blir fler för varje år som går. Så här funkar deras hårvård för dig och världen.